Automatické spuštění aplikace HERE Drive z webu

V polovině srpna 2014 došlo na webu here.com ke změnám, které měly za následek nefunkční automatické spuštění aplikací HERE Drive / HERE Map z webu http://here.com/. V článku je popsáno jak využít URI schéma pro spuštění Here Drive pomocí vlastní implementace na webu.


Automatické spuštění aplikace HERE Drive z webu Štítky:  , , HERE Drive, ITN, , URI,

    V polovině srpna 2014 došlo na webu here.com k blíže nespecifikovaným změnám, které způsobily, že přestalo fungovat automatické přesměrování z webu do aplikací HERE Drive / HERE Map na mobilních telefonech s Window Phone 8 (a možná i jiných). Konkrétně přestalo být funkční automatické spuštění aplikace HERE Drive při přístupu na stránku mapy pomocí url http://here.com/lat,lon,14,0,0,normal.day

Jelikož jsem tuto funkcionalitu využíval ve webové aplikaci ITN Generator (viz článek ITN Generator - přidána podpora HERE map), bylo nutno provést změny v kódu aplikace.

Spuštění dané aplikace ve Windows Phone 8 lze zajistit programově pomocí API, anebo v případě některých aplikací i pomocí URI schémat – viz [1].

To lze z webu realizovat například pomocí funkce header() v PHP nebo obdobném skriptovacím jazyku na straně serveru.

...
Header("Location: URI-Schema");
exit;
...


V případě požadavku na spuštění HERE Drive navigace autem na danou pozici definovanou GPS souřadnicemi využívá Windows Phone 8 URI schéma "ms-drive-to", viz [2]:

...
//$lat, $lon : string = [degree], ex "DD.ddd"

Header("Location: ms-drive-to:?destination.latitude=$lat&destination.longitude=$lon&destination.name=$name");
exit;
...

Jestliže ovšem chcete spustit navigaci pěšky, je nutno použít URI schéma "ms-walk-to".

Rovněž je možno pro spuštění HERE Drive s přesměrováním na danou pozici v mapě využít starší URI "places" - viz [3]. Toto URI ovšem již není publikováno a může být ze strany NOKIA (Microsoft) ukončena jeho podpora.

...
//$ll : string = "$lat,$lon" [degree], ex "DD.ddd,DD.ddd"

Header("Location:places://v1.0/?latlon=$ll");
exit;
...


Dále pak, aby již nebyla aplikace závislá na externích webech a na nich aplikovaných změnách, využívá ITNGenerator pro spuštění HERE Drive přesměrování prostřednictvím mého vlastního zkracovače URL, který zprostředkovává při přístupu z mobilního telefonu nebo tabletu předávání HTTP hlaviček s patřičným URI schématem.


Odkazy:

[1] - URI schemes for launching built-in apps for Windows Phone 8,[online],,[cit. 2014-09-02]. Dostupný na www: <
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/apps/jj662937%28v=vs.105%29.aspx>

[2] - How to request driving or walking directions for Windows Phone 8, ,[online],,[cit. 2014-09-02]. Dostupný na www: <http://msdn.microsoft.com/library/windows/apps/jj710324%28v=vs.105%29.aspx>

[3] - Windows Phone URI scheme protocol for HERE applications - Nokia Lumia Developer's Library,[online],,[cit. 2014-09-02]. Dostupný na www: <http://developer.nokia.com/resources/library/Lumia/change-history/archived-content/maps-and-navigation/here-launchers/wp-uri-schemes-for-location-applications.html>
;  
Vaše názory a komentáře: 1 ;  Zobrazeno: 9268 x ;  Hodnoceno: 1 x ;  Hodnocení článku : Hodnocení článku:100%

Hodnocení článku: 1 2 3 4 5

Vaše názory a komentáře (1)
Karel
#260: 03.11.2014 ; 18:39:25
Diky :)
 

Přidat komentář
Jméno
E-Mail
Zadejte desátou čísici z čísla Zadejte desátou čísici z čísla
Pokud očekáváte odpověď na Vámi vložený komentář, zadejte Váš e-mail.
Vložením komentáře souhlasíte s pravidly.